Diensten VAN-Jorn

Naast voor onze modulaire camperinterieurs kan je bij ons ook terecht voor onderhoud, advies, bouwbegeleiding en camperkeuring 

CustomVAN

VAN-Jorn bouwt ook buscampers op maat voor klanten met specifieke wensen waar standaard campermodellen niet aan tegemoet kunnen komen.

Samen met jou zoeken we naar een geschikte oplossing en de gewenste inbouw. De interieurs worden gebouwd door middel van een computergestuurde frees waardoor iedere wenselijke vorm mogelijk is.

Bouwen onder begeleiding

VAN-Jorn biedt naast de volledige bouw van een camper op maat ook hulp bij zelfbouw projecten. Bent u zelf bezig met het bouwen van uw droomcamper maar ziet u het aanbrengen van isolatie of de elektrische installatie niet helemaal zitten? Wij helpen u graag hierbij.  ​ Inbouwen van dakluiken en zijramen is voor VAN-Jorn dagelijkse kost. En ook aanpassingen aan uw camper voeren wij graag uit. Bent u benieuwd wat wij voor uw project kunnen betekenen?

Inbouw prijzen


Voor enkele werkzaamheden zetten we de prijzen op een rij. Hieronder staan de vanaf prijzen, inclusief materiaal en btw. ​ Dakluiken & Zijramen - Euro 300,- p/st​ Isolatie​ - Euro 750,- Zonnepaneel Installatie - ​Euro 1250,- Luifel​ - ​Euro 1200,- Draaistoel​ - Euro 495,- p/stoel​

Onderhoud en reparatie

Wij houden jouw camper in topconditie.Voor aanpassingen en reparaties van jouw camper kan je bij ons terecht. Of het nu gaat om het plaatsen van een zonnepaneel, nieuwe badkamer of tv, VAN-Jorn denkt met je mee. Samen zoeken we de beste oplossing. Neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Camper keuring

Bij de ombouw van een bestelwagen tot camper is het van belang om de gestelde eisen van de RDW en Belastingdienst na te leven. Wij zetten de te doorlopen stappen voor je op een rijtje.  

 

Wanneer de bouw van de camper is afgerond moet de buscamper technisch gekeurd worden door de RDW. Die beoordelen of de camper inrichting aan de eisen voldoet en nemen het gewicht van de buscamper op. Na goedkeuring kunnen de papieren voor aangifte BPM (belasting) voor de douane ingevuld worden. Na betaling van het berekende BPM bedrag krijgt de RDW de papieren van de belastingdienst terug waarna je het nieuwe kenteken van de gloednieuwe buscamper thuis ontvangt. Laat het camper avontuur maar beginnen.

De RDW-keuringseisen


De inrichtingseisen die aan de ombouw van een kampeerauto worden gesteld zijn als volgt: De binnenruimte moet een rechthoekig blok kunnen bevatten met een hoogte van ten minste 170 cm over een lengte van ten minste 200 cm en over een breedte van ten minste 90 cm. Indien er geen hoogte van 170 cm behaald wordt dient er een vast verhoogd dak of een hefdak geplaatste te worden. De binnenruimte is de ruimte achter de bestuurders- en bijrijderszitplaats, waarin de faciliteiten vast moeten zijn aangebracht. De binnenruimte is voorzien van:

  • Minimaal 2 vaste zitplaatsen. Dit mogen draaibare bestuurder en bijrijder zitplaatsen zijn.
  • Een tafel. De (bevestiging van de) tafel mag zo zijn ontworpen, dat de tafel eenvoudig verwijderd kan worden.
  • Slaapplaatsen voor ten minste 2 personen. Deze slaapplaatsen mogen eventueel met behulp van de zitplaatsen worden gemaakt, echter niet met de zitplaatsen voor de bestuurder en de bijrijder. Als het een tweepersoonsslaapplaats betreft, moet deze ten minste 180 cm lang zijn en ten minste 110 cm breed. Als het 2 afzonderlijke slaapplaatsen zijn, dan moeten beide slaapplaatsen ten minste 180 cm lang zijn en ten minste 60 cm breed.
  • Vaste en afsluitbare opbergfaciliteiten.
  • Een vast keukenblok met een werkblad van ten minste 60 cm hoog, voorzien van een ingebouwde (uitneembare) watervoorziening met een spoelbak, een kraan en een afvoer. Het geheel is bestemd voor gebruik in de binnenruimte.
  • Een vast ingebouwd kooktoestel bestemd voor gebruik in de binnenruimte.
BPM


De hoogte van het BPM bedrag dat afgedragen dient te worden is afhankelijk van diverse factoren. Bij de berekening van het BPM bedrag wordt uitgegaan van de Netto Catalogus Prijs (NCP) van de bestelwagen. De BPM is 40% van de NCP. Indien er een gebruikte bestelwagen wordt gebruikt voor de ombouw van een camper geldt een kortingsregeling. Het BPM bedrag wordt verminderd met een bepaald percentage. Hoe ouder de bestelwagen hoe hoger het kortings-percentage en hoe minder BPM u betaalt.
Kwarttarief wegenbelasting


Een buscamper die voldoet aan de inrichtingseisen komt in aanmerking voor het kwarttarief van de motorrijtuigenbelasting (1 kwartaal wegenbelasting betalen, heel jaar rijden) Het kwarttarief dient bij de RDW aangevraagd te worden.
Verzekeringen


Het verzekeren van uw buscamper kan in veel gevallen het voordeligste via een maatschappij die ervaring heeft met het verzekeren van kampeerauto’s. Aveco Verzekeringen en de NKC zijn gespecialiseerd in het verzekeren van campers, geven goede service en vaak een aantrekkelijke polis. Meer informatie op Aveco: www.kampeerautopolis.nl en op de website van de NKC: www.nkc.nl