Veelgestelde vragen

Je wil graag weten waar je aan toe bent. Daarom nemen we graag je vragen en zorgen weg. Hieronder wijzen we je in de goede richting met een overzicht van de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op. 

Hoe lang duurt de bouw van een camper op maat?


De bouw van een camper op maat duurt gemiddeld 2 tot 4 maanden. Dit is sterk afhankelijk van de soort inbouw en het type bus dat gebruikt wordt.
Wat is de prijs voor een modulaire camper?


Over geld doen we niet geheimzinnig. Alle modules hebben een eigen prijs. Kijk voor het hele overzicht naar onze prijslijst. De prijs voor een modulaire camper is afhankelijk van de gekozen modules en extra opties (zoals een luifel en zonnepanelen). VAN-Jorn kan vanaf 20.000 euro een compleet interieur leveren. Inclusief een nieuwe Peugeot Boxer bus bouwen en leveren wij vanaf €59,995 euro.
Wat is de prijs voor een custom-camper?


De prijs voor een camper op maat is volledig afhankelijk van uw wensen en de benodigde materialen. Wij maken graag een offerte op maat.
Hoeveel zitplaatsen heeft een Module-VAN?


Een Module-VAN heeft standaard 2 goedgekeurde zitplaatsen voor tijdens het rijden. Het is echter mogelijk dit aantal omhoog te keuren naar 4 indien gewenst. In dit geval dient er een gordelbok met gekeurde gordels geplaatst te worden.
Is een hefdak nodig?


Volgens de regels van de Belastingdienst dient de hoogte van een kampeerauto minimaal 170 cm te bedragen. Kom je hier niet aan, maar wel aan 130 cm, dan mag je de binnenruimte verhogen. Het dak moet dan zijn voorzien van een uitklapbaar of permanent aangebrachte gesloten dakconstructie. Hierdoor wordt de binnenruimte tot minimaal 170 cm verhoogd, over een lengte van minimaal 100 cm en een breedte van minimaal 90cm.
Wat is het kwarttarief?


Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die u moet betalen voor een personenauto. Maar om zover te komen, is het noodzakelijk dat de volledige RDW keuring van bus naar kampeerauto is afgerond, inclusief BPM berekening, BPM aangifte, BPM betaling en afgifte van kentekenpas met nieuw kenteken. Pas daarna kunt u schriftelijk een verzoek doen aan de Belastingdienst om gebruik te mogen maken van dit bijzondere tarief.
Fabriekscamper of camper van VAN-Jorn?


De prijzen voor een gebruikte fabriekscamper zijn in veel gevallen fors. Je hebt dan een camper met een gebruikt interieur, dat vaak slijtage vertoont en niet de moderne uitstraling heeft die u zou wensen. Bij VAN-Jorn hebben we de mogelijkheid een gebruikte bus in te bouwen met een totaal nieuw en modern interieur. Zo blijven de kosten laag en heb jij de droomcamper die echt bij je past.
Hoe zit het met de BPM?


Op het moment dat u een bestelbus als particulier aanschaft met al een Nederlands kenteken, bent u niet direct BPM verschuldigd (mits de bus jonger is dan 5 jaar). Bouwt u uw bus om tot een camper, dan wordt uw voertuig BPM plichtig. Want zodra de RDW keuring tot kampeerauto heeft plaatsgevonden, verandert uw bestelbus naar een personenauto waarover BPM verschuldigd is. Pas op het moment dat de BPM aangifte (en betaling) is voldaan, wordt het kentekenpasje afgegeven.
Hoe lang duurt de bouw van mijn VAN?


Na het ontwerpen van jouw camperinterieur gaan we aan de slag met de bestelwagen. Deze lever je óf zelf aan, of bestellen wij nieuw voor u bij de Peugeot-dealer. Wanneer de bus binnen is gaan wij aan de slag om jouw droomcamper te verwezenlijken. De bouw van een modulaire camper neemt gemiddeld 3 maanden in beslag. Deze tijd is afhankelijk van de drukte op dat moment.
Moet ik zelf een bus kopen?


Wij verzorgen graag alles voor je, en doen dan ook graag de aanschaf van een nieuwe Peugeot Boxer-bus. Heb je al een geschikte bus hebt, of wil je deze zelf graag regelen? Dan bouwen we die ook graag voor je in.
Kan ik de VAN-Jorn bussen ergens bekijken?


Jazeker! Je bent van harte welkom in onze werkplaats en showroom op het Suikerunieterrein in Groningen. Verder kan je ook terecht bij de Peugeot-dealers in Utrecht, Nieuwegein, Groningen en Den Bosch. Hier vind je alle locaties.

Heb je een andere vraag?

Wij beantwoorden telefonisch of per mail al je vragen en kunnen voor bijna alles een mooie oplossing bieden.