Veel gestelde vragen

Bij VAN-Jorn komen veel vragen binnen die wij met onze ruim opgebouwde kennis van campers beantwoorden. De meest gestelde vragen zijn hier weergegeven.

Hoe lang duurt de bouw van een camper op maat?


De bouw van een camper op maat duurt gemiddeld 2 tot 4 maanden. Dit is sterk afhankelijk van de soort inbouw en het type bus dat gebruikt wordt.
Wat is de prijs voor een modulaire camper?


De prijs voor een modulaire camper is afhankelijk van de gekozen modules en extra opties (zoals een luifel en zonnepanelen). VAN-Jorn kan vanaf 20.000 euro een compleet interieur leveren.
Wat is de prijs voor een custom-camper?


De prijs voor een camper op maat is volledig afhankelijk van uw wensen en de benodigde materialen. Wij maken graag een offerte op maat.
Hoeveel zitplaatsen heeft een Module-VAN?


Een Module-VAN heeft standaard 2 goedgekeurde zitplaatsen voor tijdens het rijden. Het is echter mogelijk dit aantal omhoog te keuren naar 4 indien gewenst. In dit geval dient er een gordelbok met gekeurde gordels geplaatst te worden.
Is een hefdak nodig?


Volgens de regels van de Belastingdienst dient de hoogte van een kampeerauto minimaal 170 cm te bedragen. Kom je hier niet aan, maar wel aan 130 cm, dan mag je de binnenruimte verhogen. Het dak moet dan zijn voorzien van een uitklapbaar of permanent aangebrachte gesloten dakconstructie. Hierdoor wordt de binnenruimte tot minimaal 170 cm verhoogd, over een lengte van minimaal 100 cm en een breedte van minimaal 90cm.
Wat is het kwarttarief?


Voor een kampeerauto is de motorrijtuigenbelasting voor een tijdvak van 3 maanden een kwart van de belasting die u moet betalen voor een personenauto. Maar om zover te komen, is het noodzakelijk dat de volledige RDW keuring van bus naar kampeerauto is afgerond, inclusief BPM berekening, BPM aangifte, BPM betaling en afgifte van kentekenpas met nieuw kenteken. Pas daarna kunt u schriftelijk een verzoek doen aan de Belastingdienst om gebruik te mogen maken van dit bijzondere tarief.
Fabriekscamper of camper van VAN-Jorn?


De prijzen voor een gebruikte fabriekscamper zijn in veel gevallen fors. U heeft dan een gebruikt interieur dat vaak slijtage vertoont en niet de moderne uitstraling heeft die u zou wensen. Bij VAN-Jorn hebben we de mogelijheid een gebruikte bus in te bouwen met een totaal nieuw en modern interieur. Zo blijven de kosten laag en heeft u de droomcamper die echt bij u past.
Hoe zit het met de BPM?


Op het moment dat u een bestelbus als particulier aanschaft met al een Nederlands kenteken, bent u niet direct BPM verschuldigd (mits de bus jonger is dan 5 jaar). Bouwt u uw bus om tot een camper, dan wordt uw voertuig BPM plichtig. Want zodra de RDW keuring tot kampeerauto heeft plaatsgevonden, verandert uw bestelbus naar een personenauto waarover BPM verschuldigd is. Pas op het moment dat de BPM aangifte (en betaling) is voldaan, wordt het kentekenpasje afgegeven.
Hoe lang duurt de bouw van een Modu-VAN?


Na het ontwerpen van uw camperinterieur dient de bestelwagen gebracht te worden. Vanaf dat moment gaan wij aan de slag om uw camperdroom te verwezenlijken. De bouw van een modulaire camper neemt gemiddeld 3 maanden in beslag. Deze tijd is afhankelijk van de drukte op dat moment.

Heeft u een andere vraag?

Wij beantwoorden  telefonisch of per mail al uw vragen en kunnen voor bijna alles een mooie oplossing bieden. 

Zelfbouwen met advies VAN-Jorn

Samen ontwerpen

Wij denken mee over de te gebruiken materialen en inrichting 

De juiste bus zoeken

Heeft u al een bus of bent u nog opzoek? Wij helpen hier graag bij.

Inbouw advies

U bouwt zelf uw camper en bij vragen staan wij voor u klaar 

Inbouw in delen

VAN-Jorn bouwt de onderdelen in die u zelf niet kan aanpakken, zoals bijvoorbeeld ramen en elektra.